Mijn verhaal

25 jaar geleden heb ik van een vriend een gitaar gekregen die flink beschadigd was. Ik wilde de gitaar graag voor hem repareren, maar kwam er snel genoeg achter dat ik daarvoor een gitaarbouwcursus voor nodig had.

Na een aantal jaar een gitaarbouwcursus gevolgd te hebben bij Jan Zonjee in Amersfoort, is mijn passie voor gitaren en gitaarbouw geboren.

Lutherie Leonardus Gitaren

Leonardus Gitaren

Na veel geoefend te hebben met het bouwen van gitaren, ben ik Leonardus Gitaren begonnen. De Leonardus Gitaren worden volledig met de hand gebouwd naar Spaanse traditie. Leonardus Gitaren staat voor passie, precisie en ambacht. Aan de productie van slechts één gitaar wordt minstens 150 tot 200 uur aan handarbeid verricht.
Maar, naast het bouwen van Leonardus Gitaren houd ik me ook bezig met de in- en verkoop van gitaren van bekende Spaanse bouwers. Zoals bijvoorbeeld aan Armalio Burguet, Conde Hermanos, Gerundino Fernandez of José Ramirez!

Interesse?

Bent u benieuwd naar de gitaren die momenteel in mijn assortiment zijn opgenomen of naar de gitaren waar ik op dit moment mee bezig ben?